78160

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 8. 8. 2011
Re: řídký med

"V sobotu jsem sundal u včelstva, které mám na zahradě medník a vytočil med, který byl řídký, asi tak jako olej. Nevíte čím to může být?"

Po poslední dva měsíce byla na severní Moravě prakticky pořád stoprocentní vlhkost a včelky tak nemohly med dostatečně zahustit.
Optimální řešení je mít aparaturu na zahuštění medu.
Jiné možnosti jsou med do cca 2 týdnů až 2 měsíců, podle toho, jak začne kvasit, zpracovat třeba na medovinu nebo na perník.....
Nebo , pokud je místo v mrazničce, nalít do sklenic a uchovávat za nízké teploty.
Nebo, ale to už je poměrně divoké, med nalít do sklenic a prostě zavařit. Nemám vyzkoušeno, přirozeně to zhoršuje kvalitu medu, ale na slazení horkého čaje či kafe a podobně by to snad zas tak nemuselo vadit.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53591


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu